Hideall
Paradise Resort
lang lang
banner
Web design & Seo by Marinet
Online Booking
facebook youtube twitter marinet
show/hide

ακρωτήρι

Το Αρχαίο Ακρωτήρι είναι ένα συναρπαστικό και σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης. Μεταγλωττισμένο «Minoan Πομπηία», η άνθηση της πόλης ήταν ταυτόχρονα και καταστράφηκε διατηρούνται γύρω στο 1450 π.Χ. από μια ηφαιστειακή έκρηξη. Σήμερα έχει ανασκαφεί μερικώς και προστατεύεται από τον ήλιο μέσα σε ένα μεγάλο υπόστεγο. Σημείωση για τους ταξιδιώτες: Ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι έχει κλείσει για τους επισκέπτες για τις εργασίες επισκευής από το 2005. Δεν είναι σαφές πότε θα ανοίξει ξανά, αλλά το 2008 οι εργασίες δεν είχαν αρχίσει ακόμη (βλέπε το ρεπορτάζ). Το Υπουργείο Πολιτισμού της ιστοσελίδας περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας που μπορεί να δώσει τις τρέχουσες ειδήσεις.

Ιστορία
Ένα φυλάκιο της Κρήτης, Ακρωτήρι, ενώ διακανονίστηκε από τους Μινωίτες ήδη από το 3000 π.Χ. και έφτασε στο αποκορύφωμά της μετά το 2000 π.Χ., όταν αναπτύχθηκε το εμπόριο και τη γεωργία και εγκαταστάθηκαν στη σημερινή πόλη. Οι κάτοικοι καλλιεργούνται ελιές και το σιτάρι και ανέπτυξε εξελιγμένες μορφές τέχνης και architecture.Scholars πιστεύουν ότι ηφαιστειακή έκρηξη της Σαντορίνης το 1450 π.Χ. ήταν τόσο ισχυρό που κατέστρεψε την ευημερούσα μινωικό κόσμο στην Κρήτη, καθώς και. Στο Ακρωτήρι, δοχεία και εργαλεία, όπου εξακολουθούν να είναι οι ιδιοκτήτες τους έχουν απομείνει πριν την εγκατάλειψη της πόλης. Σε αντίθεση με την Πομπηία, δεν ανθρώπινα οστά που ανακαλύφθηκαν στο Ακρωτήρι - οι κάτοικοι είχαν σαφώς προειδοποιήσει την καταστροφή της πόλης. Μετά την έκρηξη το 1450 π.Χ., Σαντορίνη ήταν ακατοίκητο για περίπου δύο αιώνες, ενώ η ψύξη της γης και χλωρίδα και την πανίδα αναγεννημένη. Τα ερείπια του Ακρωτηρίου παρέμεινε θαμμένος μέχρι το 1860, όταν οι εργάτες λατομείων ηφαιστειακή τέφρα για χρήση της διώρυγας του Σουέζ έφερε στο φως μία φορά again.Systematic ανασκαφές ξεκίνησαν υπό τον καθηγητή Μαρινάτο Syridon του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1967 και συνεχίστηκε μέχρι το 2005, όταν η σύγχρονη μεταλλική ρίξει κατασκευαστεί πάνω από την περιοχή κατέρρευσε, με τραγικό τρόπο τη δολοφονία ενός Βρετανού τουρίστα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους. Η ιστοσελίδα έχει κλείσει από τότε, με τις απαραίτητες εργασίες επισκευής καθυστερήσει λόγω της γραφειοκρατίας. Δυστυχώς, δεν είναι πιθανό να ανοίξει εκ νέου έως ότου κάποια στιγμή μετά το 2010.

Τι πρέπει να δείτε
Αρχαίο Ακρωτήρι προσφέρει μια σπάνια ματιά στην αστική ζωή στην Μινωική περίοδο. Περίτεχνη αρχιτεκτονική του και ζωντανές τοιχογραφίες αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο του πολιτισμού στην αρχαία Θήρα. Έχει υπολογιστεί ότι τα 40 κτίρια αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα αντιστοιχούν μόλις στο 1/30th των τεράστιων site.The εντυπωσιακά κτίρια του Ακρωτηρίου περιλαμβάνει τριώροφο σπίτια που αντιμετωπίζουν με την τοιχοποιία (κάποια με μπαλκόνι) και σε μεγάλο βαθμό διακοσμημένα με τοιχογραφίες, οι οποίες ήταν πολύ καλά διατηρηθεί στην τέφρα. Τα περισσότερα από αυτά εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα? Σαντορίνη προσπαθεί να τους πάρει πίσω. Εν τω μεταξύ, λίγες τοιχογραφίες βρίσκονται στο γειτονικό Μουσείο της Προϊστορικής περιοδεία Thira.Visitors το Ακρωτήρι περιοχή κατά μήκος του κύριου δρόμου αρχαίου οικισμού, με επένδυση από καταστήματα και αποθήκες της αρχαίας εμπορικής πόλης. Πολλά μεγάλα πήλινα δοχεία (πιθάρια) βρέθηκαν εδώ, κάποιες με ίχνη από το ελαιόλαδο, τα ψάρια, και μέσα το κρεμμύδι. Υπάρχουν περιγραφικού πλάκες σε τέσσερις γλώσσες σε διάφορα σημεία κατά μήκος της διαδρομής μέσα στην πόλη, καθώς και μικρές εικόνες των διάσημων τοιχογραφιών δίπλα στα σπίτια όπου είχαν found.The καλύτερη θέα της πόλης στο σύνολό της μπορεί να είχε από ένα τριγωνικό πλατεία κοντά στην έξοδο, όπου τα κτίρια να αυξηθεί στα δύο ιστορίες. Επίσης, κοντά στην έξοδο είναι ο τόπος ταφής του επικεφαλής αρχαιολόγος της περιοχής, καθηγητή Μαρινάτο Syridon του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος πέθανε σε μια πτώση στο Ακρωτήρι.

Πηγή:
http://www.sacred-destinations.com/greece/santorini-akrotiri.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Akrotiri_%28Santorini%29